lunes, 7 de abril de 2008

Embarguen cotxes i salaris a cinc imputats per cremar fotos del rei i la defensa creu que la mesura s'estendrà a la resta.

Nou capítol judicial en el procés per la crema de fotografies del rei a la plaça del Vi de Girona. Després que s'anul·lés el judici contra Jaume Roura i Enric Stern perquè el jutge no els va deixar parlar en català, ara l'Audiència Nacional ha girat la vista cap als setze imputats per haver cremat instantànies del monarca a cara descoberta en una concentració de suport a la plaça del Vi de Girona.

L'Audiència els ha embargat cotxes i sous i justifica que la decisió és per cobrir la fiança de 5.000 euros que se'ls va posar el dia que els van imputar

L'Audiència Nacional ha embargat els salaris i els cotxes a cinc dels setze imputats per cremar fotografies del rei a la plaça del Vi de Girona. Els fets van tenir lloc el 22 de setembre de l'any passat, quan durant una manifestació es van cremar, a cara descoberta, una cinquantena de fotografies del monarca en solidaritat amb els primers encausats pel cas.

Mesura "desproporcionada"

L'advocat de la defensa, Benet Salellas, que considera la situació "desproporcionada", ha presentat un recurs contra la mesura i creu que l'Audiència Nacional l'estendrà als altres o­nze acusats conforme els vagi investigant.

A cinc d'ells, l'Audiència els ha embargat cotxes i sous i justifica que la decisió és per cobrir la fiança de 5.000 euros que se'ls va posar el dia que van ser imputats. En concret, el tribunal embarga el cotxe a tres joves i el salari als altres dos. Es tracta d'una veïna de Banyoles, de dos veïns de Girona i de dos més de Bordils.

A la pràctica, això suposa que els qui tenen el cotxe embargat el poden conduir, però no el poden vendre. En relació als salaris, els joves que els tenen embargats rebran una quantitat que els garanteixi la subsistència, però no més. L'advocat de la defensa, Benet Salellas, ressalta que la quantitat per la qual se'ls embarga és 2.000 euros més elevada que la multa sol·licitada pel fiscal.

Estendre la mesura

La defensa creu ara que l'Audiència Nacional estendrà la mesura de l'embargament als o­nze joves restants implicats en el procés. "Aquests són els cinc primers a qui s'ha investigat, però creiem que a mesura que s'avanci, els altres nois també seran embargats", precisa Benet Salellas.

www.kaosenlared.net

0 comentarios: