miércoles, 26 de diciembre de 2007

El PP dóna cobertura a Expojove a la xenofòbia i violència ultra del GAV.

Com tots els anys per Nadal arriba la XXVI fira infantil i juvenil Expojove organitzada per l’Ajuntament de València a la Fira de Mostres, i com cada any l’Ajuntament del Cap-i-casal ha permés que el missatge xenòfob i violent del GAV puga arribar als infants valencians. La corporació que presideix Rita Barberà ha tornat a donar cobertura a elements implicats en casos de violència política i que legitimen el terrorisme de baixa intensitat que pateix l’esquerra i la societat civil al País Valencià per l’extrema dreta blavera més ultra i reaccionària.

Lluís Adell

Una sèrie de persones i organitzacions socials s’han mobilitzat, davant el clima d’assetjament i violència contra entitats i organitzacions culturals i polítiques progressistes i valencianistes i la gravetat de les accions radicals tals com la col·locació de bombes, boicot a actes, insults, amenaces i agressions a persones, estan denunciant que una vegada més, la fira anual Expojove permet a les seues instal·lacions la difusió de missatges que inciten a l’odi i la discriminació per raons d’origen i polítiques, donant un espai al Grup d’Acció Valencianista (GAV), organització d’extrema dreta que ha protagonitzat les darreres setmanes una sèrie d’atacs contra entitats culturals i persones tan greus com l’assalt al Casal Jaume I de Sueca, on van agredir els assistents a un acte i pel qual estan sent investigats.

També els membres del GAV són els autors de les octavetes repartides a Meliana amb la foto i les dades personals de dos professors d’institut als qui assenyalen com indesitjables i conviden a fer-los front.

No és el primer cas de violència d’aquesta organització, alguns membres del GAV han sigut condemnats per assalt i robatori a una seu cultural, amb l’agreujant d’haver-ho fet moguts per la finalitat de causar un perjuí a la seu d’una organització antagonista ideològicament a la seva (com recull la pròpia sentència condemnatòria i ferma) i pel que ja van ser expulsats el 2006 del Consell de la Joventut.

Sorprenentment, aquesta organització sempre ha comptat amb l’ajut de l’Ajuntament, que li atorga cada any un espai a la Fira ExpoJove, permetent la difusió de missatges que es basen en un odi visceral cap a tot allò d’origen català, i un menyspreu sovint violent contra totes aquelles entitats i persones que no acaten les seues tesis polítiques i lingüístiques. Valors,aquests, de dubtosa legalitat i responsabilitat democràtica, i en tot cas poc adequats pels habituals visitants d’Expojove, que en la seua majoria són menors d’edat.

Així ho demostren a la seua pàgina web, on darrere d’un discurs aparentment valencianista, s’amaga l’essència de l’extrema dreta reaccionària anticatalana que aplaudeix els nombrosos atemptats que han patit entitats culturals, llibreries i universitats els darrers anys. Així queda demostrat amb la publicació d’una foto a la seua pàgina web on a l’apartat de “què volem” inserten una imatge d’un atemptat contra la llibreria 3i4, blanc habitual de l’extremisme. A més, la publicació d’aquesta organització, la revista SOM, del mes de desembre de 2003 admet i reivindica tota una sèrie d’atacs i atemptats a persones, entitats, partits polítics i institucions públiques.

El BLOC ja va denunciar l’apologia del terrorisme que es feia a través d’aquestes pàgines. Igualment, el periòdic L’Avanç va desvetllar tota una sèrie d’indicis que assenyalaven aquesta organització com la propulsora d’atemptats d’aquest tipus, pel qual va rebre amenaces.

També la Universitat de València és blanc habitual de les amenaces d’aquesta organització, com l’atac a la seva llibreria o l’ocupació d’una sala de la Facultat de Dret durant la qual fou agredit el propi decà.

Una vegada més es denuncia l’interès dels governants en mantenir el conflicte entre valencians alimentant actituds xenòfobes i feixistes que repercuteixen greument en el desenvolupament democràtic del país. Per altra banda, la catalanofòbia atiada per la dreta utilitza els més joves per difondre aquests valors antidemocràtics i reaccionaris, ocupant espais públics finançats per tots, amb l’aquiescència i aixopluc de l’administració.

Una sèrie d’entitats cíviques, s’estan coordinant per exigir a l’Administració que retire qualsevol tipus de llicència al GAV per muntar la seua parada a Expojove per raons d’higiene democràtica i coherència amb els valors que han de veure exposats allà els més joves, ja que no entenen que es permeta que els més menuts s’empapen d’idees xenòfobes i se’ls incite a la violència, com tampoc que se’ls convide a desatendre l’ortografia que aprenen a les escoles i acaten unes normes ortogràfiques no reconegudes per cap entitat científica. Tot això no pot sinó causar un greu perjudici als xiquets, que veuen una gran contradicció entre allò que se’ls ensenya i allò que es promou des de l’ Ajuntament.

+ info:

Fernando Giner (PP) li ofereix col·laboració a un líder de la violència ultra blavera condemnat a 1 any i 3 mesos de presó

Condemna històrica a 3 membres del GAV per assalt i robatori

L’Audiència Provincial ratifica la condemna a presó a 2 ultres

Denuncien que Expojove dóna cobertura a grups ultres

Expo Jove torna a ser l’aparador del blaverisme

La València més carca visita Expojove

Els dirigents de les joventuts blaveres impulsen la violència

El CJV expulsa el GAV i paralitza l’entrada de la PJV

El GAV organitza ràtzies nazis contra professors d’institut de Meliana

El GAV assalta el Casal de Sueca i agredeix els assistents a una xerrada


lavanc.com

0 comentarios: