viernes, 14 de diciembre de 2007

El BLOC demana el tancament del repetidor il·legal de RTVV a Torrent.

Arran del tancament del repetidor de TV3 a La Carrasqueta d’Alacant i de la més que probable clausura del del Bartolo a La Safor la propera setmana, el Bloc Nacionalista Valencià ha instat a l’Ajuntament de Torrent a que faça el mateix amb el repetidor de Canal 9 que hi ha a la Serra Perenxisa de la capital de L’Horta Sud. Segons el BLOC, aquest repetidor no té ni llicència d’obres ni d’activitat des de com a mínim l’any 1.999. Per altra banda s'han convocat concentracions demà dissabte a Alacant a les 20 h a la Plaça de la muntanyeta, a Castelló: que tindrà lloc les 19 h al Carrer Major (Davant de la casa dels Caragols), a Gandia dissabte a les 19 h al Plaça de l’Ajuntament. I hui a les 20 h a la Plaça de la Mare de Déu de València a Sueca a les 20 h a la Plaça de l'Ajuntament i a Ontinyent també a les 20 h a la Plaça Major.

Sobre la responsabilitat en la legalitat del repetidor de Canal 9 en la Perenxisa, a pregunta del Diputat del BLOC en el Grup Parlamentari del Compromís pel País Valencià, Enric Morera, el Conseller José Ramón García Anton afirmà que la responsabilitat sobre la ubicació del Centre de Comunicacions de RTVV en la Serra Perenxisa era única i exclusivament de l’Ajuntament de Torrent, perquè, és aquesta entitat l’encarregada d’atorgar les llicències adients.

Després d’aquesta resposta de García Antón, el portaveu nacionalista a l’Ajuntament de Torrent, Vicent Veguer, ha remés una carta a la seua alcaldessa, del PP, per a que procedeixca al seu tancament, tot apelant a “l’article 8 i concordants del Reglament de Servicis Locals de 17 de juny de 1955, sense necessitat invocar la multitud de disposicions que regulen la matèria” i a la protecció del paratge natural on es troba enclavat aquest repetidor “amb independència de l’exigència o no de la declaració d’Interés Comunitari per a la legalització de l’esmentat Repetidor de la TVV per part del Consell, vull manifestar a vosté, que haurà d’observar per a la mateixa la Protecció de la Cima i entorn de la Serra Perenxisa, -el Pla General d’Ordenació Urbana vigent de la qual va ser aprovat definitivament el 26 de gener de 1990 -així com la Llei del Protecció del Paisatge i la resta de normes d’aplicació basant-se en la classificació de l’activitat-, prèvia modificació de les Normes de Coordinació Metropolitanes que tenint en compte que en les mateixes el repetidor de dita TVV es troba enclavat en el Paratge del Vedat d’aquest Municipi, havent de modificar-se per tant l’esmentat Pla Director”, alhora Veguer li prega a l’alcaldessa que “mantinga la seua independència dels criteris que puga rebre del seu partit, a l’efecte d’evitar la deixadesa de funcions respecte a l’orde de tancament”. Tot just al costat d’aquest repetidor de Canal 9 es troba el de TV3 al que el Consell va obrir espedient sancionador que podria derivar en el seu tancament i una multa de 300.000 euros.

Ultimatum al repedidor del Bartolo

La darrera setmana d´octubre la Generalitat Valenciana va sol·licitar el permís del Jutjat Contenciòs Administratiu número 4 de València per accedir a les instal·lació reemissores del Mondúver (Safor), repetidor des d¹on ACPV emet el senyal de TV3 a les comarques centrals valencianes. Ahir, aquest jutjat va comunicar la nostra entitat que disposa de tres dies, fins dilluns (es compta també ahir), per presentar al·legacions contra el tancament. Després de la comunicació per al·legar contra el tancament del Bartolo, ara es completa amb Mondúver el procés per tancar tots els repetidors subjectes a l'expedient administratiu de la Generalitat contra ACPV.

lavanc.com

0 comentarios: