lunes, 10 de marzo de 2008

València:La policia reprimeix militants de Maulets mentre encartellaven pel 8 de març.

València: la persecució policial a l'independentisme no cessa.

La passada matinada, al barri del Carme de la capital de l'Horta, tornava a produir-se un nou episodi repressiu per part de la policia espanyola contra membres de l'assemblea de Maulets. Cap a les 1:30h de la matinada, un vehicle policial es creua davant d'un cotxe aturat on hi havia un membre de Maulets. Sense cap justificació, li demanen la identificació i la documentació del vehicle, mentre comencen a regirar-li el vehicle. És en eixe moment que s'adonen que hi ha un grup de persones penjant cartells convocant a la manifestació del 8 de març, i procedeixen també immediatament a la seua identificació. En l'operació, s'apoderen de diversos cartells i altre material independentista, i de documents personals que hi havia al vehicle (rebuts i tickets d'autopista). Tot i la insistència de les militants de Maulets per què s'identificaren els policies i els donaren una Acta d'Incautació amb el material que es quedaven, açò no fou possible, ja que els agents policials fent abús de les facultats que els dona la legislació espanyola, es negaren en tot moment a facilitar ni la seua identificació ni tampoc l'Acta d'incautació, ambdues exigències que, també, preveuen les lleis espanyoles. Després de tindre quasi una hora aquestes veïnes retingudes, les deixaren anar.

Des d'Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'esquerra independentista, davant aquest fets, fem les següents consideracions:

En primer lloc, denunciem aquest nou episodi d'abús policial, al qual ja ens tenen acostumades les forces i cossos de seguretat de l'estat. Constantment, les independentistes sofreixen la persecució i la intimidació policíaca, en el desenvolupament d'activitats tan legítimes com l'enganxada de cartells convocant a actes i manifestacions, en aquest cas la del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora.

Actuacions com aquesta ens recorden dia rere dia quin és el tarannà de la pseudodemocràcia espanyola. Considerem aquests fets especialment greus, ja que en aquests moments ens trobem en període electoral, on molts partits omplen els nostres carrers de propaganda, inclosos un gran nombre de partits feixistes. A aquests, que fan apologia de racisme i la xenofòbia, l'estat i les seues forces d'ordre els garanteixen i protegeixen els seus actes (recordem que el passat dissabte la policia protegia els 200 assistents del partit feixista España 2000 al barri de Russafa).

Finalment, volem deixar clar que en cap cas les estratègies criminalitzadores i repressives seguides per l'estat per acabar amb l'esquerra independentista, assoliran el seu objectiu. Fets com aquests en encoratgen encara més en la lluita diària per l'assoliment d'uns Països Catalans lliures, democràtics i socialistes.

La seua repressió no ens aturarà!!

València, 5 de març de 2008.

www.alertasolidaria.org

0 comentarios: